Referenser

Indigo Garden är en mångsidig trädgårdsfirma. Här är ett urval på olika jobb vi gjort samt referenser.

På vår facebook-sida Indigogarden.se uppdaterar vi fortlöpande vad vi jobbar med.

  • Förskönande av befintlig villaträdgård; design och anläggning, Södertälje.
I samarbete med trädgårdens ägare och deras önskemål skapade jag en skiss på hur vi kunde förbättra miljön runt uteplatsen, samt snygga till husets entré. Vi skapade rum och skönhet med perenner och buskar i toner som matchar hus och miljön omkring. Jordförbättrade, samt la täckduk och bark för att göra en lättskött rabatt. Harmoniserade med temat ´tallbacke´. Dolde osköna detaljer vid entrén med buskar, gräs och perenner. Delvis arbetade vi tillsammans.
Anna har hjälpt oss med gestaltning och arbete i vår trädgård och vi är så otroligt nöjda då Anna är mjukt inkännande (vad har vi som kunder för tankar om vad vi vill), kreativ, pålitlig och kunnig. Hennes känsla för estetik i arbetet är påtaglig. Anna har gjort allt från ritningar och inköp till plantering och vattning, något som underlättat mycket för oss. Vi kan varmt rekommendera Anna. /Helena Arnold och Jan Jättner.
  • Beskärning, anläggning med mera, villaträdgård, Nacka.
Vi har bland annat anlagt rabatter och pysslat om befintligt. Vi har återkommande beskurit fruktträd och även planterat nya träd.
Anna har varit till ovärdelig hjälp i vår trädgård. När vi flyttade in för ett par år sedan var hon den första att komma dit med sin trädgårdssax. Hon planterade bärbuskar, anlade en skuggrabatt och hjälpte oss att se vad tomten behövde. Men framförallt fick hon de gamla äppelträden att leva upp igen, hon beskar dem och gav oss tips. För en äppelälskare som mig har det varit fantastiskt att se hur de fruktlösa träden givit mer och mer frukt för varje år alltsedan Anna klippte dem! Mums! Kan varmt rekommendera Indigogarden! /Familjen Larsson i Nacka
  • Omformande av befintlig trädgård, med skiss av hela trädgården och detaljskissade rabatter. Fortlöpande skötsel och beskärning, Södertälje.
Vi kommer till en trädgård som inte hunnits med i ett par år. Tidigare ägaren av huset var pensionärer och trädgårdsentusiaster. Nuvarande ägarna seglar gärna på somrarna och är främst intresserade av en ätbar trädgård. Under ett år följer vi trädgården med jämna mellanrum, sköter om vad som inte hunnits med, beskär buskar och träd, och landar i hur trädgården ska utformas för att passa de nya ägarna. Vad ska bort, vad ska vara kvar, vad ska flyttas, vad ska in nytt? Sedan gör vi en skiss över hela trädgården, där vi sparar värdefulla växter men flyttar flertalet perenner till färre rabatter i synliga lägen som hinns med att skötas om. Vi planerar även för bland annat plantering av nya fruktträd, ett kompostområde samt möjligt växthus. Ägarna av trädgården är med i processen, både i arbetet samt ger feedback på skissen.
”Vi lärde oss väldigt mycket om beskärning och omplantering under året då Indigo/Anna hjälpte oss med trädgården. Anna gjorde ett jättebra jobb och vi är väldigt nöjda med resultatet. De gemensamma arbetsdagarna i trädgården var dessutom väldigt roliga. Vi kan varmt rekommendera Indigo som trädgårdsarkitekter/trädgårdsmästare både för långsiktig planering och skötsel av befintlig trädgård.”
”Den härliga örtagården blev fantastiskt vacker och förgyllde trädgården från vår till höst.”
/Hanna och Martin
  • Formande av köksträdgård, Trosa.
Kunden har ”fastnat” och får inte till den önskade köksträdgården. Vi skissar och planerar en köksträdgård med främst perenna träd och buskar men även lättskötta odlingsbänkar, efter kundens önskemål.
  • vårstädning av trädgård samt bygge och anläggning av odlingsbänkar, villaträdgård, Södertälje.
Vi vårstädar en villaträdgård, det vill säga klipper ner perenner, räfsar och tar bort löv mm, samt beskär/klipper de buskar det är tid för och kantgräver vid behov. Kunden önskar även börja odla grönsaker på ett lättskött sätt så vi bygger odlingsbänkar, målar dem med järnvitriol, fyller med jord, sår och planterar grönsaker.
  • Design och anläggning av innergård i japansk stil, samt flera rabatter och gestaltning av ny villatomt, Kalmar.
Vi kommer till en familj i nybyggt hus som behöver hjälp att gestalta sin trädgård som bestod enbart av gräsmatta. Huset är i skånsk stil med atrium. Först designar vi atriumet, kommer tillsammans med kunden fram till att göra det i japansk influerad stil. I vyn från köksfönstret tänker vi vackert hela året med vintergrönt, perenner och gräs med vackra fröstänger. I vyn från uteplatsen tänker vi vårblomning och planterar bland annat ett magnoliaträd. Kunden är mycket nöjd och vi får utforma och anlägga resten av trädgården. Det blir bland annat ett stenparti med torktåliga växter, vita klätterrosor mot en rött uthus, fruktträd med mera.