Om Oss

Vilka vi är och hur vi jobbar

Helhet, enkelhet, skönhet och kvalitet

För oss hänger alla dessa ord ihop. Den vackraste trädgården är den där rätt växt är på rätt plats. Då grönskar och blommar det helt av sig själv. Då är den lättare att sköta, kräver mindre ingrepp på miljön, och mindre bevattning. Den harmoniserar med omgivningarna. En trädgård som är välkomnande även för fjärilar och humlor brukar även människor trivas i. Vi vill skapa trädgårdar som harmoniserar med dem som ska vistas i den, omgivningen och platsen, men även med planetens välmående i åtanke. De trädgårdarna vill gillar mest är de som är levande på det sättet att människor rör sig i de, trivs där, är där och sköter om den. Vi vill gärna skapa den trädgården till och med dig.

Team Indigo

Tillsammans är vi starkare

Anna Sunesson

Trädgårdsmästare och grundare av Indigo Garden

Jag grundade Indigo Garden 2010 med en vision om en trädgårdsfirma med fokus på helhetstänk, kvalitet och skönhet. Idag tycker jag att vi har lyckats med det. 

Min grundutbildning som trädgårdsmästare är från Capellagården på Öland. Det mesta har jag ändå lärt mig av att sedan dess följa trädgårdar och träd, under säsonger, år efter år. Samt av att jobba tillsammans med andra trädgårdsmästare, inte minst de äldre som har ett helt yrkesliv inom trädgård, trädvård och odling. 

Jag har även under flera år arbetat social-terapeutiskt i trädgårdarna på Skäve och Haganäs i Järna, samt haft en regelbunden närvaro på Vackstanäsgymnasiet som trädgårdslärare och trädgårdsmästare sedan 2016. 

Jag är väldigt glad att vi nu är ett så bra gäng som jobbar tillsammans med samma vision, och kompletterar varandras kompetens och erfarenhet.

Gemensamt för oss är att vi alltid sätter ribban högt för att lämna ett snyggt resultat, och aldrig kompromissar med kvalitet. 

Specialitet: perennrabatter, design, beskärning av fruktträd och buskar.

Mats Brokvist

Trädgårdsmästare och pomolog

Med 20 års erfarenhet som trädgårdsmästare är Mats en ständig källa till kunskap och lämnar alltid ett stiligt resultat. Du kan alltid känna dig trygg efter en konsultation med honom. I 15 års tid var Mats trädgårdsmästare i trädgårdsparken i Ytterjärna. 

Specialitét: all form av trädgårdsskötsel, konsultationer, fruktträd, äppelsorter, rosor.

Jenny Klemming

Trädgårdsmästare och designer

Jenny har en bakgrund som konstnär (Konstfack och HDK). Mångårig erfarenhet som medarbetare på Nora Trädgård.

Specialitet: trädgårdsdesign, trädgårdsskötsel, konsultationer , växtval, färg-, form .

Jimmy Karlsson

Arborist och trädfällare

Vi samarbetar även med Rasmus Trädvård som är ett litet arborist-företag med gedigen kunskap och erfarenhet, som kan hjälpa till med de riktigt stora träden. De kan utföra till exempel större beskärningar såsom reduktion av hela kronan, utglesningar, ta bort döda grenar, samt sektionsfällningar av riskträd och träd som står nära bebyggelse.

Joseph Rowe

Trädgårdsmästare och mustmästare

Joseph är aldrig rädd för att ta i, gräva, trimma, gå med röjsåg, beskära och sköta trädgårdens stora ytor. Utbildad som trädgårdsmästare blev han redan på gymnasiet, så många års erfarenhet ger dig som kund en trygghet med resultatet. Med Palla AB levererar han även äppelmust till några av Stockholms finaste restauranger.

En miljösmart trädgårdsfirma med ett större perspektiv

Vi jobbar alltid med och för naturen som en helhet. Allt vi gör lämnar avtryck i det större.

 

Våra värderingar är därför till exempel:

    • Att vi aldrig jobbar med kemiska bekämpningsmedel

 

  • Vi i första hand jobbar med hand-, el- och batteriverktyg.
  • Vi klimatkompenserar bilkörning med att plantera träd i Vi-skogen och hoppas snart kunna köpa en elbil.
  • Vi gärna planterar blommor som uppskattas av insekter
  • Vi gärna planterar växter, träd och buskar med ätbart för människor.
  • Vi gärna konsulterar hur din trädgård kan bli en plats som stödjer naturen som en helhet.

Hör av dig

Ring eller använd formuläret nedan för att kontakta oss

PS. Vi delar vackra bilder, inspiration och tips i sociala medier. Följ oss på vår facebook-sida Indigogarden.se